5. Tiphede Kirke.

Tiphede Kirke er opført i 1900 og indviet 27. januar 1901. Arkitekt var C. A. Wiinholt, der stod for opførelsen af i alt 8 kirker, hvoraf Tiphede Kirke var den sidste. Kirken er beliggende ved Timringvej midt mellem Trehøje Bakke og Abildå. Entreprisen gik til murermester I. C. Rønnov, der bortakkorderede arbejdet til murermester Jens Møller, Nr. Omme. Tiphede Kirke er en korskirke og opført i røde mursten.

Oprindelig var der den fejl, at varmen i kirkerummet drev op i tårnrummet, hvorfor dette rum måtte mures til. Kirkeklokken hænger i en træstabel ved siden af kirkebygningen. Kirken og kirkegården er omkranset af høje bøgetræer, og yderst af en imponerende mur af kampesten, som blev lagt af Anders Laursen. l 1972 blev der foretaget en del forandringer i koret og gulvet blev sænket, så det skråner helt oppe fra alterpartiet. Den oprindelige prædikestol blev fjernet og erstattet med en meget enkel, fritstående talerstol.

Døbefonten blev ligeledes skiftet ud med et træstativ og et dåbsfad.
l år 2000 er den oprindelige døbefont imidlertid restaureret og genindsat, ligesom talerstolen blev udskiftet med en kopi af den oprindelige prædikestol og opsat på den gamle plads til højre i koret, l 2007 er der på kirkegården anlagt et lapidarium.

Klik her for på et kort at se hvor dette udflugtsmål er i Trehøje området.....