I folkemunde beskrives Vestjylland ofte som ”Det mørke og flade Vestjylland”. Men intet er mere forkert. Bevares – mørkt kan der være, hvis man om vinteren drager ud på landet. Og fra toppen af Trehøje kan man på en stjerneklar vinternat se glimtene fra fyrtårnet i Nr. Lyngvig, der i luftlinie ligger ca. 40 km længere mod vest.

Men det flade Vestjylland kan man glemme alt om. Trehøje Naturpark er beliggende på Skovbjerg bakkeø, der er Danmarks største bakkeø. Skabt gennem mere end 130.000 års istider. Den sidste af dem Weichsel istiden sluttede for kun 10.000 år siden. Bakkeøen strækker sig fra Vesterhavet og 70 km ind i landet og fra Skjern Å i syd til Storåen i nord.

På bakkeøen finder man en varieret natur med heder, plantager og agerjord. Her finder man også Tihøje, der med sine 111 m er Vestjyllands højeste punkt. Menneskeskabte naturoplevelser finder man f.eks. på Præstbjerg Naturcenter eller Studefolden i Stråsø Plantage, hvor også Lærkehøj, som H. C. Andersen har besøgt og fået inspiration til ”Jylland mellem tvende have”, ligger.

Nyd den friske luft og skønne natur ved et besøg i Trehøje Naturpark.