Resdal Baune.

Når man færdes fra Agerfeldvej ved Sørvad til Resdal Baune sker det ad baneterrænet fra den nedlagte jernbane. Jernbanen løb fra Ringkjøbing over Ørnhøj til Holstebro og blev nedlagt i 1961. Plantningen omkring baunen blev foretaget i 1925. Efter at Vinding-Stenen blev rejst på toppen af baunen i 1935 blev det besluttet, at der skulle holdes en folkefest hvert år den sidste søndag før sommersolhverv.
 Disse fester samlede hvert år mange mennesker, både børn, unge og ældre - omkring 500 - helt frem til 1960. Dette år fejrede man folkefestens 25-års jubilæum, men tilslutningen var dalet meget og man vedtog derfor at ændre på festerne, l nogle år er der arrangeret sommerrevyer, men disse er også nu ophørt.

Natursti ved brunkulsjet i Abildå.

Efter at brunkulsbrydningen i Abildå var ophørt i 1965, henlå lejet i en trist forfatning, idet der ikke straks blev ryddet op og tilplantet. Men 40 år senere havde det ved naturens egen kraft forvandlet sig til et kuperet landskab med skov og søer og er blevet til et dejligt sted til en skovtur, l området er anlagt en smuk natursti, flere steder med trapper og broer og nogle steder langs søer, så turister til fods kan nyde det specielle landskab. Stien indgår i RUNDVANDREVEJ TREHØJE.

Klik her for på et kort at se hvor dette udflugtsmål er i Trehøje området.....